Sociedade Brasileira de Dermatolodia Surgical & Cosmetic Dermatology

IR PARA

ISSN-e 1984-8773

Questoes e Gabaritos

Back to summary

 

 

Photography in surgical and cosmetic dermatology-Part II


 

1. A medical photograph:
a. Is taken in the practice or hospital
b. Is taken by only one physician
c. Follows the rules of image standardization
d. Always obtains the patient’s frontal and lateral images
e. Is that in which a physician is portrayed
2. Which of the following are important factors in the standardization of an image:
a. Exposure
b. Focal length
c. Position of the patient
d. Photographic background
e. Clothing of the physician
3. Choose the correct statement:
a. Ambient light can be natural or artificial
b. Exposure is achieved by the balance between ISO, focal length, and aperture
c. Each photo should have a different exposure
d. The background used in photographs must be of a bright color
e. Patients should occupy the lower left quadrant of the framework
4. Choose the correct statement:
a. Ideally, the patient must be photographed wearing neutral gowns or with clothing that does not appear in the photographs
b. The neck should always be flexed
c. In macro photographs (close-ups), there is no need to identify the body part
d. Hands cannot be photographed together, in order to avoid confusion
e. Bedridden patients cannot be photographed
5. Select the false statement:
a. There is no way to correctly photograph the nose
b. The position of the patient must be recorded in order to repeat it in subsequent photographs
c. The physician-photographer’s eyes must always be at the same height as the patient’s
d. Intraoperative photography should be performed with a zoom lens in order to avoid contamination of the field
e. The feet can be photographed resting against the floor, over the background
6. Choose the true statement:
a. Window lighting is always sufficient to illuminate the patient
b. The flash is used to correct the ambient light
c. When using the flash, the higher the ISO, the better
d. The walls of the room should not be white, in order to reflect the light
e. The farther away the flash, the more illuminated the person being photographed will be
7. Choose the false statement:
a. Oils on the skin should be removed in order to avoid reflecting the light
b. It is always recommended to take more than one photograph of each area aiming at avoiding loss
c. The light from the flash can be softened by putting bond or transfer paper in front of the bulb
d. In low-light environments, pupils dilate and reflect the light, resulting in the red-eye effect
e. All cameras, amateur and professional, have built-in flashes
8. Which of the following is not part of the basic equipment necessary to take a photograph:
a. Camera
b. Computer
c. Card reader
d. Editing software
e. Tripod
9. Regarding compact cameras, choose the false statement:
a. They have a built-in flash
b. They are smaller than DSLR cameras
c. They are cheaper
d. They allow for the changing of lenses
e. They have LCDs
10. Regarding DSLR cameras, choose the false statement:
a. They are heavier than compact cameras
b. They allow the use of an external flash
c. They are more complex to operate
d. They have smaller sensors
e. They produce better quality photographs

Gabarito do número anterior

1. B 2. E 3. A 4. A 5. A 6. B 7. E 8. C 9. D 10. E

Facebook Twitter Linkedin

© 2021 Sociedade Brasileira de Dermatologia - Todos os direitos reservados

GN1 - Sistemas e Publicações