Sociedade Brasileira de Dermatolodia Surgical & Cosmetic Dermatology

IR PARA

ISSN-e 1984-8773

Questoes e Gabaritos

Back to summary

 

 

Photography in dermatologic surgery and cosmiatry-Part I


 

1. Medical photography stands out for:
a. Showing situations where a physician is needed.
b. Accurately reproducing alterations observed in the patient's dermatological examination.
c. Showing groups of physicians in their usual workplace.
d. Reproducing situations experienced in daily life of dermatologists.
e. Having a physician as a photographer.
2. Photography is present in the daily life of dermatologists because:
a. It illustrates the clinical examination.
b. It assists in choosing the best treatment.
c. It assists in the physician's education.
d. It serves as a legal document.
e. All of the above.
3. The camera is an important piece of photographic equipment. Which parameter below is an unimportant detail in the purchasing decision of a camera, regarding its use in dermatology?
a. Size
b. Lens material (glass or acrylic)
c. Resolution
d. Menu for manual adjustments
e. Optical zoom
4. Photographic technique includes basic knowledge of the parameters that must be adjusted to get a good picture. Three of these parameters always work together, and are adjusted in a compensatory manner:
a. ISO, aperture and shutter speed.
b. White balance, ISO and aperture.
c. Aperture, shutter speed, and zoom.
d. Shutter speed, aperture, and diaphragm.
e. ISO, focal length, and angle of coverage.
5. About the diaphragm
a. Its function is to open and close the shutter's curtain.
b. Controls the sharpness of the image, allowing the passage of greater or lesser amounts of light.
c. Its function is similar to that of the eyelids.
d. The figure represented by the letter f is related to the speed of passage of the light.
e. It closes in low light situations.
6. About the shutter:
a. It has the function of opening when the camera is turned on.
b. It allows the passage of light, even when the diaphragm is closed.
c. Together with the ISO and macrophotography, it composes the photographic triangle.
d. It is correlated to the speed of passage of light; the greater the speed the slower it closes.
e. When its closing speed is slow, it means that the light has longer to pass through, and the image may register movements, resulting in a blurred image.
7. The incorrect statement below is:
a. ISO refers to the sensitivity of the sensor to light, as the ASA refers to that of photographic films.
b. Setting the ISO at 100 (base), when the diaphragm is opened too wide (i. e. f is too low), the shutter must close quickly, allowing just enough light to register the image and reach the sensor.
c. The focal length is the distance between the camera and the patient.
d. Angle of coverage means the "portion" of a scene that will be captured in a photograph; the greater the angle, the smaller the "portion".
e. The angle of the lenses determine whether they are normal, wide-angle, or telephoto lenses.
8. Choose the correct statement:
a. Macrophotography is the photography of large lesions.
b. In optical zoom, the image is cropped and suffers loss of quality.
c. The zoom is a way to get close to the photographed subject without altering the observer's location.
d. In macrophotography, recorded images are triple in size.
e. In digital cameras there is no optical zoom.
9. About the white balance, it is possible to state:
a. All light sources render white color.
b. The white balance automatically adjusts to the scene being photographed whenever the ceiling and the walls are white.
c. Fluorescent and tungsten lights render the same color.
d. The camera must be set for the type of ambient light to be photographed, for unlike naked eyes, the camera cannot recognize white color.
e. The white balance is not used in indoor photographs.
10. About digital images, it is possible to state:
a. The memory card is made up by pixels and forms the photographed image.
b. Sensors can be of three types: JPEG,TIFF, and RAW.
c. The greater the number of megapixels, the lower the resolution.
d. The pixel is the main element of digital photography and can be of various sizes, determining the image quality.
e. Resolution is determined by the number of megapixels in an image. The greater the number of megapixels, the greater the detail and the better the quality of the image.

Gabarito do número anterior

1. C 2. D 3. E 4. A 5. E 6. B 7. D 8. D 9. B 10. A

Facebook Twitter Linkedin

© 2021 Sociedade Brasileira de Dermatologia - Todos os direitos reservados

GN1 - Sistemas e Publicações